Tämmöistä suolasta tein pojan synttäreille myös.

1136992.jpg

Kinkkupiirakka:

Pohja:
4.5 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
4 rkl vettä

Nypi margariini jauhoihin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna levät viileässä n.tunti.

Täyte:
300 g kinkkusuikaleita
150 g pekonia
300 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
3 munaa
paprikajauhetta
pizzamaustetta
valkosipulijauhetta
1 pss emmental juustoraastetta

Painele taikina pellille. Pistele haarukalla. Esipaista 225 astetta n.10min.
Ripottele kinkut ja paistetut pekonit pohjalle.
Sekoita kulhossa ranskankerma,kermaviili,munat ja mausteet ja lisää pohjan päälle. Ja lopuksi juustoraatetta.
Paista 225 astetta n.15min. Tai kunnes päällinen kauniin ruskea.


Katkarapupiiras:

Sama pohja ohje ku edellises.

Täyte:
n.1.5 pss katkarapuja
3 kypsää munaa viipaleina
2 sipulia kuullotettuna
tilliä
3 munaa
4 dl ruokakermaa
sitruunapippuria
suolaa
1 pss emmental juustoraastetta

Samaan tapaan ku ylempänä.